(VIDEO) Protestni shod pred Magno se je izjalovil

Srečko Klapš Srečko Klapš
21.03.2023 04:11
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov (KSS), ki jih vodi Gvido Novak, je malo po 15. uri, ko je bil napovedan shod nezadovoljnih delavcev pred lakirnico Magne v Hočah, priznal, da se je ta izjalovil, saj je bilo medijev več kot protestnikov. Krivdo za to je zvalil na vodstvo Magne, ki je dopoldne sklicala zaposlene na informativni sestanek in jih predčasno ob 13. uri spustila domov ter nekaterim kot je dejal po še nepotrjenih informacijah, preko elektronske pošte nagovarjala naj se shoda ne udeležijo. V Magni kjer pogajanj s sindikati ne komentirajo, so dejali, da so nad takimi izjavami šokirani, saj da imajo v korporaciji najvišje standarde zoper kakršnokoli nadlegovanje zaposlenih. 

Od treh delavcev je pred mikrofone stopil Matjaž Bergauer, ki je dejal, da je preden je prišel v Magno imel službo za nedoločen čas, sedaj pa da ne ve kako naprej: "Ponudili so mi sicer službo v graški Magni, a prišleki najprej pokasirajo največ nočnih ur, ko pa bodo tudi v Gradcu odpuščanja, pa bomo tisti, ki smo prišli zadnji, verjetno ponovno na spisku presežnih delavcev."

Matjaž Bergauer je spregovoril v imenu delavcev Magne in dejal, da so razočarani, saj da vse od leta 2017 poslušajo zavajanja in da proizvodnja nikoli ni stekla kot je bila načrtovana.
Saso Bizjak

Za zdaj iz Magne na zavod za zaposlovanje še niso poslali seznama oziroma števila delavcev, ki jih nameravajo odpustiti. Tako še naprej ostaja nejasno, koliko od 115 presežnih zaposlenih naj bi izgubilo delo. Pogajanja nadaljujejo jutri, ko še vedno ni pričakovati dogovora.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta