(VIDEO) Manica J. Ambrožič: "Zdaj so to žalitve in odrivanje mikrofonov. Kaj nas še čaka? Kri?"

K. Š.
12.08.2020 10:32

"Crkni, govno domobransko." Napadi in grožnje so novinarski vsakdan. Nedavno nas je pretresel dogodek v Izoli, kjer je prišlo do prerivanja med snemanjem izjave. Na RTV Slovenija se zdaj sprašujejo, kaj sledi. Kri?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Manica J. Ambrožič. 
Robert Balen

Manica Janežič Ambrožič, odgovorna urednica informativnega programa na TV Slovenija, je v kratkem videu spregovorila o ogabnih grožnjah in žalitvah, ki so jih deležni novinarji.  Crkni, govno domobransko. Po poreklu si glupa čefurka. Ste kurba in prasica. To je le nekaj težkih besed, ki jih ustvarjalci novinarskih vsebin prenašajo dnevno. "Neverjetno je, kaj vse je človek sposoben napisati v intimi svojega spletnega anonimnega profila ali pa na papir brez podpisa, še posebej, če ga je prej spodbudil žaljiv zapis politika na račun novinarke ali novinarja," je opozorila urednica.
{twitter}https://twitter.com/InfoTVSLO/status/1293237293654974472{/twitter}
Seveda pa vprašanju groženj v igri ni le psihološko zdravje žrtev. Žalitve in pritiski so lahko odločilni tudi za demokracijo. Le kako naj taka ureditev obstoji v državi, kjer poročevalci svoje delo opravljajo s strahom. Kjer dvakrat premislijo, ali se teme splača lotiti, saj jih po objavi čaka linč. 

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta