(VIDEO) Ker "ima Janša očitno velike težave z dvigovanjem pošte", mu je poslanec LMŠ vabilo izročil kar na seji

VČ, STA
05.07.2021 14:46
Opozicijska preiskovalna komisija, ki se ukvarja z ukrepanjem v epidemiji covida-19, je hotela v petek zaslišati tudi premierja, a na sejo ni prišel, zato je vabilo za jesen dobil javno.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Janša
Robert Balen

Opozicijska državnozborska preiskovalna komisija, ki se ukvarja z ukrepanjem vlade v epidemiji covida-19, se bo ponovno sestala 24. septembra. Takrat je predvideno zaslišanje predsednika vlade Janeza Janše, ki se zadnje seje komisije minuli petek ni udeležil. Predsednik komisije Robert Pavšič (LMŠ) je Janši vabilo na zaslišanje jeseni izročil kar na današnji seji državnega zbora.

Poslanec je potezo, zaradi katere je dobil opomin predsedujočega Jožeta Tanka (SDS), razložil, češ da ima premier "očitno velike težave z dvigovanjem pošte", zato ga zdaj na sejo vabi javno.

"Nimam nobenega problema priti na vašo komisijo, gotovo imam več odgovorov, kot imate vi vprašanj," pa je odgovor Janše. Predsednik vlade je spomnil, da je na dan seje komisije potekala slovesnost ob 30. obletnici bojnih spopadov na Kumu, ki je bila napovedana mesec in pol prej. Tudi v prihodnje bo "ne glede na vse spoštovanje parlamentarnih institucij vedno šel na dogodek, kjer se spominjam sobojevnikov, ki so dali življenje za to državo", je dodal.

Preiskovalna komisija DZ je v petek zaslišala izvedenca epidemiologije Ivana Eržena, nekdanjega direktorja NIJZ, vodjo prve vladne svetovalne skupine za covid-19 Bojano Beović, v. d. predstojnika Centra za nalezljive bolezni pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Maria Fafangla in epidemiologinjo Majo Sočan. Predvideno je bilo tudi zaslišanje Janše, a kot je pred petkovo sejo komisije povedal Pavšič, premier pošte ni prevzel. Popoldne dan pred sejo so dobili obvestilo kabineta predsednika vlade, "ki naj bi nadomestilo nekakšno opravičilo, ampak to niti formalno niti vsebinsko ne ustreza opravičilu," je dejal Pavšič.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta