V vojniški psihiatrični bolnišnici dva okužena zdravstvena delavca

Gordana Possnig Gordana Possnig
24.03.2020 11:44

Iz celjske bolnišnice so sporočili, da so vsi testi stikov z okuženo zdravstveno osebo negativni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Psihiatrična bolnišnica Vojnik ima dve okuženi zdravstveni osebi
Violeta Vatovec Einspieler

Dve okuženi zdravstveni osebi, in sicer zdravnika in zdravstvenega delavca, imajo v Psihiatrični bolnišnici Vojnik. Oba sta se okužila izven bolnišnice. Vse stike z njima so testirali, vsi rezultati s testom so negativni. "Zaradi trenutne epidemiološke situacije smo že v začetku marca pričeli z odpuščanjem pacientov, ki ne potrebujejo nujnega psihiatričnega zdravljenja. Bolnišnica je zaprta za vse zunanje obiskovalce, zagotavljamo pa urgentno psihiatrično pomoč," pojasnjuje v.d. strokovne direktorice Valentina Winkler Skaza.
Potem, ko so v celjski bolnišnici včeraj potrdili prvi primer okužbe zdravstvene osebe so opravili teste tudi pri 30-tih zdravstvenih osebah, ki so bili v stiku s to osebo. Vsi testi so bili negativni. Zdravstvena oseba štiri dni pred okužbo tudi ni imela stikov z pacienti. So pa v celjski bolnišnici doslej hospitalizirali štiri bolnike okužene s koronavirusom, vsi so v stabilnem stanju in na normalnem oddelku, torej Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja.
Strokovni vodja celjskega zdravstvenega doma Marko Drešček pa je sporočil, da so brisi vseh desetih zaposlenih, ki so bili minuli teden v stiku z okuženo zdravstveno delavko, negativni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta