zadnje objavljene

pogledi

več
Lucrezia Reichlin, nekdanja direktorica za raziskave pri Evropski centralni banki, profesorica ekonomije na Londonski poslovni šoli, Project Syndicate

mnenje

več

V Magni na spisku 115 presežnih delavcev

Srečko Klapš Srečko Klapš
15.03.2023 05:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Takole so zaposleni 3. marca še zadnjič zapuščali hoško lakirnico. Se bodo v torek pred njo zbrali na protestu?
Andrej Petelinšek

Vodstvo hoške lakirnice Magne, ki jo vodi David Adam, je danes sindikatu predočilo spisek presežnih delavcev, ki pa se je vmes od prvotno predvidenih 90 delavcev podaljšal še za 25 delavcev na 115. Glede na to, da so napovedovali, da naj bi za vzdrževanja opreme in proizvodne linije v lakirnici ter za razvojnotehnološki center potrebovali okoli 50 ljudi in da je bilo nazadnje v Magni zaposlenih 158 delavcev, to ne preseneča. Zaposlitev v matični graški tovarni pa naj bi ponudili 40 zaposlenim, ki se do ponudbe še niso opredelili, zato se še ne ve, ali jo bodo vsi sprejeli. Če bi jo, bi odpoved dobilo okoli 75 zaposlenih, najverjetneje pa se bo število odpovedi iz poslovnih razlogov približalo sprva napovedanim 90.

Sindikati zahtevajo višje odpravnine in poračun plač

Danes so predstavniki Magne sindikatu predstavili tudi svojo ponudbo odpravnin za zaposlene, ki jih bodo odpustili iz poslovnih razlogov. Ta poleg zakonsko predvidene odpravnine zajema še dve dodatni plači. Medtem ko sindikati, kot nam je povedal Gvido Novak, predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov, zahtevajo dodatno tri plače oziroma za tiste, ki bi sami dali odpoved še eno, torej štiri plače odpravnine. Zaradi zaustavitve tekočih trakov v Hočah in selitve lakiranja karoserij v Gradec so zastala tudi pogajanja o novi sistematizaciji in uskladitvi plač z inflacijo. Zato sindikati zahtevajo še uskladitev plač od 1. januarja letos in poračun plač zaposlenim za januar in februar. Novak je povedal še, da delodajalec naj še ne bi opravil posvetovanja o večjem odpuščanju zaposlenih s svetom delavcev in pridobil njihovega mnenja. Če bi namreč to bilo negativno, Magna ne bi mogla izpeljati programa preseženih delavcev, kot je načrtovala. Glede na to, da tudi za odločitev o selitvi proizvodnje v Gradec naj ne bi pridobila soglasja sveta delavcev, bi to lahko bil temelj za negativno mnenje. Novak je napovedal še, da če Magna ne sprejme njihovih zahtev do ponedeljka, ko se ponovno sestanejo, bodo za prihodnji torek organizirali protestni shod zaposlenih pred lakirnico Magne. Medtem v Magni pogovorov o programu presežnih delavcev, ki potekajo, ne morejo komentirati.

 

Konec februarja v lakirnici delegacija kitajskega BYD

V Magni sicer še naprej zatrjujejo, da se ne umikajo iz Slovenije in da svojih načrtov tudi z gradnjo druge in tretje faze ne spreminjajo, a da zaradi spremenjenih razmer na avtomobilskem trgu iščejo za to strateškega partnerja. Po naših informacijah si je konec februarja lakirnico in druge prostore ter zemljišča za predvideno nadaljnjo gradnjo ogledala več kot desetčlanska delegacija kitajskega proizvajalca električnih avtomobilov, avtobusov in tovornjakov BYD Europe. Na šestih kontinentih na 30 lokacijah zaposlujejo preko 230 tisoč ljudi, v letu 2020 so presegli 20 milijard evrov prihodkov. Sloveniji najbližjo tovarno imajo na Madžarskem v mestu Komarom, prodajnega zastopnika imajo tudi v sosednji Avstriji.

Iz zanesljivih virov smo izvedeli tudi, da bi lahko proizvodne zmogljivosti Magne v Hočah zanimale tudi ameriškega proizvajalca električnih vozil Rivian, kamor je lani poleti iz graške Magne odšel avtomobilski menedžer Frank Klein. Ta kalifornijski proizvajalec električnih vozil sicer vzpostavlja razvojni center v Beogradu, ki ga je odprl konec preteklega leta, zaposliti pa namerava 1200 ljudi. Na trgu imajo dve vozili, električni poltovornjak R1T in športni terenec R1S. Lani so proizvedli okoli 25 tisoč vozil, proizvodnjo pa nameravajo podvojiti. Doslej so se za strateško partnerstvo neuspešno dogovarjali s Fordom in Mercedes-Benzom. Na Magno smo naslovili vprašanji, ali sta se BYD Europe in Rivian zanimali za lakiranje in/ali izdelavo svojih električnih vozil. "Magna ostaja zavezana delovanju v Sloveniji, strateški razvoj projektov v Hočah ostaja prioriteta. Za dosego tega cilja v podjetju razvijamo različne možnosti sodelovanja z več potencialnimi strateškimi partnerji," so nam odgovorili.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?