V Adrii Airways skrbni pregled družbe, za nakup naj bi se zanimala Mesa Airlines

STA, GR.G.
24.07.2019 15:24
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Letalski prevoznik Adria Airways, ki je od leta 2016 v lasti nemškega sklada 4K Investments, ima že dlje časa težave in išče strateškega partnerja. "V Adrii Airways poteka skrbni pregled družbe, ki bo služil kot podlaga za potencialni dogovor o poslovnem sodelovanju s strateškim partnerjem. Verjamemo, da se bo transakcija uspešno zaključila," so navedbe, da naj bi se za njihov nakup zanimala družba Mesa Airlines, pospremili v Adrii. Več informacij o tem zaradi zaščite poslovnih interesov odprtih pogajanj sedaj niso želeli razkriti.
Po neuradnih informacijah POP TV naj bi bilo njihovo poslovanje pod drobnogledom ameriške družbe Mesa Airlines, že vsaj mesec dni, dodaja ExYuAviation, Mesa Airlines pa naj bi se do konca poletja odločila, ali gre v nakup Adrie. Spletni portal Siol po drugi strani poroča, da so Američani, ki so si kratek čas res ogledovali Adrio, že sporočili, da jih posel ne zanima. V Adrii naj bi si, tako Siol, s širjenjem novic o skorajšnjem dogovoru kupovali čas in zaupanje dobaviteljev. V Adrii Airways so zavrnili poročanje portala Siol, češ da so pogajanja s potencialnim strateškim partnerjem še v teku. 

 

Po sklenitvi pogodbe za linijsko vzdrževanje Adria Airways sedaj pripravlja še pogodbe za bazno vzdrževanje. Postopek izbire je zaključen, podpis pogodb, ki bo v prihodnjih dveh tednih, pa je v pripravi, so pojasnili v letalski družbi. Do konca avgusta bo sicer linijsko in bazno vzdrževanje letal za letalskega prevoznika opravljala Adria Tehnika, s katero na Adrii niso več zadovoljni, po preteku pogodbe pa bo linijsko vzdrževanje prevzela danska družba Northern Aerotech. To bo novi ponudnik izvajal na matičnih Adriinih letališčih v Ljubljani in Luganu v švicarskem kantonu Ticino. Kdo bo opravljal bazno vzdrževanje, še ni znano. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta