Nesoglasja glede dviga plač na Brniku

Gregor Grosman Gregor Grosman
12.07.2019 16:47

Vodstvo Fraporta Slovenija sindikatom ponudilo 12-odstotno rast plač v dveh letih in pol, sindikati pa menijo, da poslovanje omogoča več.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Podjetje je lani ob 15 milijonih evrov stroškov dela ustvarilo skoraj 12 milijonov evrov čistega dobička, plače pa že desetletje stagnirajo, je včeraj na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana opozoril sekretar Sindikata poklicnega gasilstva Slovenije David Švarc. "Fraport Slovenija je eno najuspešnejših podjetij v državi. Njegovi prihodki so v zadnjih petih letih zrasli za skoraj 40 odstotkov, število zaposlenih in plače pa tej rasti niti približno ne sledijo," je dodal, ko je predstavil izhodiščni predlog sindikatov: dvig plač zaposlenim za 23 odstotkov. Predlagali so tudi višje dodatke in usklajevanje z inflacijo.

Fraport Slovenija je pripravljen zaposlenim dvigniti plače za pet odstotkov, s čimer se sindikati (na sliki David Švarc in Mirsad Begić) ne strinjajo.
Borut Zivulovic
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta