Uroš Mesojedec: Včasih smo se trgovci borili za delež uporabnikove denarnice, danes pa se borimo za delež njegovega življenja

Gregor Grosman Gregor Grosman
23.08.2019 17:24

Družba Big Bang, ki v zadnje četrtletje letošnjega leta vstopa z novo strategijo, je prvo prenovljeno trgovino s povsem novim konceptom odprla v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uroš Mesojedec v prenovljeni trgovini Big Bang v mariborskem Europarku
Sašo Bizjak

Big Bang bo v zadnje četrtletje letošnjega leta vstopil z novo strategijo, s katero namerava v naslednjih treh letih prihodke povečati za 50 milijonov evrov, na več kot 180 milijonov. Trg potrošniške elektronike v zahodni Evropi je bil lani vreden že več kot 66 milijard evrov, prihodnje leto pa bo zrasel za še dodatne štiri milijarde in dosegel skoraj 71 milijard, kot opažajo v Big Bangu, pa nakupi prek mobilnih naprav rastejo za 200 odstotkov hitreje kot nakupi po spletu. Na vprašanje, zakaj so prvo prenovljeno trgovino s povsem novim konceptom odprli prav v Mariboru, direktor Big Banga Uroš Mesojedec odgovarja: "Zakaj pa ne v Mariboru?"
Kako pomembno je v danes, v času interneta in spletnih nakupov, imeti fizično trgovino?
"Moja ocena je, da so fizične trgovine ključnega pomena. Tudi drugi veliki internetni trgovci so to ugotovili. Če želijo rasti, so ponovno postavili trgovine in predstavitvene kotičke, da so dostopni tudi v fizični obliki. Danes je pomembno, da smo tam, kjer nas uporabniki potrebujejo. Pri analizi trga smo prišli do zaključka, da imajo trgovci, ki imajo tudi fizične trgovine, konkurenčno prednost na trgu in dosegajo bistveno višje rasti od trgovcev, ki so prisotni samo s fizičnimi ali samo z internetnimi trgovinami.
Trenutno imamo v Big Bangu 18 trgovin, marca prihodnje leto pa bomo v novem trgovskem središču v Šiški odprli novo. Širitve ali krčenja za zdaj ne načrtujemo, želimo pa biti prisotni tam, kjer so naši kupci."

Po vzoru mariborske bodo letos prenovili še trgovine v Ljubljani, Kranju, Kopru in Murski Soboti.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta