zadnje objavljene

pogledi

več
Doc. dr. Maja Pakiž, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

mnenje

več

Umrl je Albin Rogelj - Bine

STA, M.R.
05.02.2023 06:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Albin Rogelj
Duška Lah

To je sporočil nekdanji novinar in smučarski delavec Oto Giacomelli. Kot dolgoletni državni reprezentant v smučarskih skokih, leta 1956 tudi olimpijec v Cortini d' Ampezzo, se je Albin Rogelj še posebej proslavil s 110 metrov dolgim poletom na mednarodni prireditvi na Bloudkovi letalnici v Planici leta 1950 ter z desetim mestom v skupni razvrstitvi druge novoletne turneje štirih skakalnic (1953/54 - 5. v Oberstdorfu in 9. v Innsbrucku), ki jo je izboljšal šele 31 let pozneje Miran Tepeš (9.).

Rojen Ljubljančan je bil športni otrok "skakalne" Verovškove ulice v Šiški. Po osvoboditvi je tekmoval za SK Enotnost, po končani tekmovalni športni poti pa je sodeloval na prireditvah v Planici kot tudi pri nastajanju SSK Ilirija, za katero je kmalu po ustanovitvi leta 1970 ustvaril njen prepoznavni znak.

Leta 1970 je za svoje likovno ustvarjanje prejel nagrado Prešernovega sklada.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?