Inšpektorat uvedel postopek, Kacin o številnih vernikih na Brezjah pa: Ne bi odgovarjal na to vprašanje, ker sem govorec vlade.

DR
20.08.2020 10:19

Vladni govorec je na koncu za srečo tudi potrkal po mizi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladni govorec Jelko Kacin
Nebojša Tejić/STA

Sinoči je v oddaji Odmevi gostoval vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. In voditelja oddaje Igorja E. Berganta je zanimalo, ali so včeraj na Brdu pri Kranju, kjer se je vlada sestala s strokovnjaki, da bi preučili ukrepe, kako omejiti vnos okužb z novim koronavirusom v državo, govorili tudi kaj o (ne)spoštovanju varnostnih ukrepov na različnih dogodkih. Kot je znano, se je na Brezjah v soboto na praznik Marijinega Vnebovzetja kljub epidemiološki situaciji zbralo okoli 3000 ljudi.
"Ne bi odgovarjal na to vprašanje, ker sem govorec vlade in seveda nimam nobenih pooblastil, da govorim o prireditvah, ki jih organizira Cerkev," je začel Kacin in nadaljeval: "Lahko pa vendarle rečem, da je moja ocena, da jih je prihod bistveno večjega števila vernikov kljub opozorilom, da naj ne odhajajo, da naj ne prihajajo, presenetil in se je zadeva preprosto zgodila. Sreča v tej nesreči pa je, da so, čeprav starejši, to ljudje, ki niso v domovih starejših občanov in je možnost, da bi kogarkoli okužili, bistveno manjša. Ampak med temi ljudmi, če smem reči, do tega trenutka ne beležimo kake okužbe," je odgovoril Kacin, ki je v studiu za srečo tudi potrkal po mizi. 

Boris Vezjak
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta