Tine Matjašič: Vsak glas šteje!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tine Matjašič
Tadej Regent

Ekstremi rodijo ekstreme. Gonja spletnih medijev in socialnih omrežij po čim večjem številu obiskovalcev postavlja marginalne skupine v ospredje. Namesto dejanskih, vsakodnevnih težav, s katerimi se kot družba soočamo, dajemo mesto prav tem skupinam, da pokažejo svoje "vrednote", ki pa so daleč od vrednot sodobne, vključujoče, v prihodnost usmerjene družbe. Na eni strani bi zažigali čarovnice, na drugi strani živeli v utopiji. Pa naj se sliši še tako naivno, ampak sam še vedno verjamem, da se večina ljudi s tem ne obremenjuje in želi samo kvalitetno živeti svoje življenje. Kolega bi rekel, da sem romantik.

Kdorkoli že bo tisti, ki bo v našem imenu vodil državo (upam, da) naslednja štiri leta, naj ne pozabi, da svet stoji na mladih, da se prihodnost gradi za naslednje generacije. In ne po svojih merilih. Da ne bodo ponavljali naših napak. Da se ne bo ponavljala zgodovina.

Zato apeliram na vse mlade, naj grejo volit. Vsak glas šteje. Kdaj, če ne zdaj?

Tisti senilni starci, ki namesto svojih možganov hranijo svoj ego in spravljajo v konflikt druge, pa naj raje uživajo svojo starost in koristijo svojo penzijo. Upam, da jo bomo mi tudi kdaj ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta