Svoboda s kazensko ovadbo nad plakatno akcijo SDS, oglasil se je Janša

STA, A.L.
27.10.2023 17:23

V Svobodi so zaradi plakatne akcije, v kateri je SDS uporabila grafično podobo Svobode in fotografijo predsednika stranke Roberta Goloba, pri tem pa po njihovem prepričanju manipulirala z vsebino, vložili kazensko ovadbo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iz največje vladne stranke Gibanje Svoboda so danes sporočili, da so plakatno akcijo, ki po njihovi oceni ni le moralno sporna, ampak tudi nezakonita, prijavili pristojnim organom.
Robert Balen

V SDS so namreč v preteklih dneh začeli novo kampanjo. Ob cestah je stranka postavila več plakatov, z napisom Še kdo pleše? in fotografijo prvaka največje vladne stranke Gibanja Svoboda Goloba. Hkrati so na plakatih navedli tudi spletni naslov, ki vodi do spletne strani SDS. V stranki pojasnjujejo, da želijo s kampanjo volivcem povedati, da so bile predvolilne obljube prazne, sami pa da ponujajo alternativo.

Iz največje vladne stranke Gibanje Svoboda so danes sporočili, da so plakatno akcijo, ki po njihovi oceni ni le moralno sporna, ampak tudi nezakonita, prijavili pristojnim organom. Prepričani so, da gre za sum kaznivih dejanj, zato so zadevo predali na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. Kot so v zapisu na Facebooku med drugim izpostavili v Svobodi, je SDS na plakatih uporabila grafično podobo največje vladne stranke, očitajo jim tudi "manipulativno vsebino".

"V Gibanju Svoboda odločno zagovarjamo strpen in kulturen politični diskurz. Žal nam je, da imamo v Sloveniji politično stranko, ki na tako nizkoten način nagovarja volivce," so ob tem zapisali. Kot so dodali, sami ne bodo pristali na tovrsten nivo politične komunikacije, ki je "vsaki spodobni politični stranki v sramoto". "Nagovarjanje volivcev na način, ki vzpodbuja globoko negativne čustvene odzive in ne temelji na racionalnih argumentih, se nam zdi pritlehno, hkrati pa nastavlja zrcalo naročniku oglasa," so še dodali.

Na kazensko ovadbo se je na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju, že odzval prvak SDS Janez Janša, ki je ocenil, da v stranki očitno vlada panika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta