Svetovalna skupina predlaga maske v zaprtih prostorih, če ni izpolnjen pogoj PCT, zaostrili bi tudi pogoje za gostince

VČ, STA
08.07.2021 07:51
Vlada naj bi odpravila karanteno za cepljene in prebolevnike, ki se vrnejo iz rdečih in temno rdečih držav.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Vlada bo na današnji seji znova pretresala protikoronske ukrepe in morebitne spremembe nekaterih odlokov. Svetovalna skupina pri ministrstvu za zdravje vladi med drugim predlaga nošenje mask v zaprtih prostorih, kjer ni izpolnjen pogoj PCT, ter odpravo karantene za cepljene in prebolevnike po vrnitvi iz rdečih in temno rdečih držav. Še naprej pa bi ta ukrep veljal za tiste, ki novega koronavirusa niso preboleli ali niso cepljeni, je povedala vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar.

V svetovalni skupini predlagajo tudi, da zaposleni v gostinstvu nosijo maske, če nimajo digitalnega covidnega potrdila. Prav tako bi ohranili razdaljo med mizami, in sicer tri metre med mizami oziroma 1,5 metra med stoli sosednjih miz.

Predsednik vlade Janez Janša je na sredinem srečanju župane pozval, da pomagajo pri še boljši organizaciji cepljenja ter s tem k povečanemu odzivu občanov na pozive k cepljenju, da se izognemu jesenskemu četrtemu valu virusa in ponovnemu zapiranju. Zdravstveni minister Janez Poklukar je opozoril, da so razmere resne, saj število okuženih znova narašča, in to z bolj nalezljivo delta različico virusa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta