(SPREMLJAMO) S preklicem epidemije v normalizacijo dela tudi upravne enote

M.R., A.L., STA
28.05.2020 12:01

Včeraj sta bili v Sloveniji potrjeni dve okužbi. Okžbo so potrdili tudi pri eni izmed zaposlenih na infekcijski kliniki UKC Ljubljana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Infekcijska klinika UKC Ljubljani
Matej Povše

19.55

S preklicem epidemije v normalizacijo dela tudi upravne enote

Zaposleni na upravnih enotah s koncem maja ne bodo več imeli možnosti dela od doma oz. zunaj prostorov upravnih enot, saj bo s koncem epidemije preklicano začasno odrejeno opravljanje dela izven prostorov delodajalca. Ob tem pa bo treba še vedno upoštevati preventivne ukrepe, ki jih samostojno odreja in sprejema vodstvo posamezne upravne enote.
14.15

Potrjena okužba pri zaposleni osebi na infekcijski kliniki UKC Ljubljana

Pri osebi, zaposleni na ljubljanski infekcijski kliniki, so potrdili okužbo z novim koronavirusom. Zaradi tega bo klinika v prihodnjih dneh delovala v omejenem obsegu, so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.
{twitter}https://twitter.com/ukclj/status/1265977582153056256{/twitter}
Zaposleno osebo so testirali po pojavu povišane temperature. Od srede je zaposleni v bolniškem staležu. Zaradi ukrepov v skladu z navodili službe za preprečevanje in omejevanje bolnišničnih okužb bo delo na kliniki v prihodnjih dneh potekalo v omejenem obsegu. Kot so pojasnili v UKC Ljubljana, bodo bolnike napotili na kliniko samo ob predhodnem posvetu na telefonski številki 01 522 82 20.
Otroški oddelek ter oddelek za obravnavo bolnikov z novim koronavirusom pa delujeta nemoteno. 
13.20

Matura se prične v soboto z izpitom iz angleščine, pri ustnem bo lahko učitelj vprašanje spremenil

V soboto se s pisnim izpitom iz angleščine začenja spomladanski rok mature. Na opravljanje mature je letos prvič prijavljenih 15.567 dijakov. Zaradi epidemije novega koronavirusa bo letos izvedba splošne in poklicne mature nekoliko prilagojena, je na vladni novinarski konferenci izpostavil direktor Državnega izpitnega centra Darko Zupanc. Več -> TUKAJ.
12.00

Včeraj potrjeni dve okužbi

Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 631 testov na novi koronavirus in tako kot v torek sta bili tudi včeraj dve pozitivni. Iz bolnišnic je bil odpuščen en pacient s covid-19, še vedno pa je hospitaliziranih sedem bolnikov. Dva med njimi sta na intenzivni negi.
Tudi včeraj smo poročali, da sta bili v torek potrjeni dve okužbi z novim koronavirusom. Pred tem kar 14 dni v Sloveniji nismo zabeležili več kot ene dnevno potrjene okužbe. 

Nova določila zakona, ki uvaja turistični bon

Turistični bon, ki ga predvideva predlog tretjega protikoronskega zakona, bo prenosljiv med upravičenčevimi sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena. Razširjen je tudi seznam dejavnosti ponudnikov storitev, pri katerih bo bon mogoče unovčiti. Gre za predlog zakona, ki ga bodo jutri poslanci obravnavali na izredni seji. Vlada ne bo dopustila diskriminacije, zagotavlja govorec vlade Jelko Kacin. Več -> TUKAJ.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta