(SPREMLJAMO) Hojs z avstrijskim kolegom tudi o prehajanju meje: Severne sosede skrbijo Italijani

M.R.
25.05.2020 11:11

Po štirih zaporednih dneh brez okužb včeraj potrjena ena okužba.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

17:44
Slovenski notranji minister Aleš Hojs se je z avstrijskim kolegom Karlom Nehammerjem med drugim pogovarjal tudi glede vprašanja odprave omejitev prehajanja meje zaradi koronavirusa, pri čemer je Nehammer pojasnil, da Avstrijce predvsem skrbi, da preko meje s Slovenijo ne bi v Avstrijo prišli tudi Italijani. Kot so sporočili z notranjega ministrstva, je avstrijski notranji minister slovenskemu kolegu Hojsu pojasnil, da zdravstvena situacija v Italiji namreč še ni takšna, da bi Avstrija lahko sprostila vstop.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Po štirih zaporednih dneh brez okužb včeraj potrjena ena okužba

Včeraj je bila v Sloveniji potrjena ena okužba z novim koronavirusom. Opravljenih je bilo 256 testov, v bolnišnicah pa je bilo 16 bolnikov s covid-19. Trije hospitalizirani so bili na oddelkih za intenzivno nego.
Do danes je bilo tako pozitivnih 1469 testov na novi koronavirus, skupno pa je bilo opravljenih 76.384 testiranj. Skupno je zaradi okužbe z novim koronavirusom umrlo 107 ljudi. 
Do včeraj so sicer minili štirje dnevi brez potrjene nove okužbe, včeraj pa, kot rečeno, je bila potrjena ena okužba. 
V Sloveniji je po zadnjih ocenah le osem aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom, je povedal predstojnik Centra za nalezljive bolezni pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Mario Fafangel.
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1264844525190762496{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta