(SPREMLJAMO) V Sloveniji že četrti dan brez novih okužb s koronavirusom, v tem tednu umrli trije bolniki

K. Š.
24.05.2020 10:16
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

10.50
V Sloveniji v soboto že četrti dan zapored niso potrdili nobene nove okužbe z novim koronavirusom, v tem tednu so tako doslej odkrili le dve novi okužbi. So pa doslej v tem tednu umrli trije bolniki s covidom-19. Število hospitaliziranih zaradi te bolezni se sicer še naprej zmanjšuje.
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1264473964736385025{/twitter}
9.47
Epidemija novega koronavirusa je močno zarezala tudi v občinske proračune. Upad prihodkov bodo zaradi izpada turistične takse še posebej občutili v Občini Bled. Ta teden so občinski svetniki sprejeli rebalans proračuna s štirimi milijoni evrov manj prihodkov. Ob tem se številne načrtovane investicije zamikajo v prihodnje leto.
9.33
S sproščanjem vladnih ukrepov, povezanih z zajezitvijo covida-19, se življenje vrača tudi v restavracije. Pomladni teden restavracij, ki bi moral potekati marca, bo tako izveden med 12. in 21. junijem, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO). Rezervacije bodo mogoče od 1. junija. Cena menijev v Tednu restavracij, nad katerim bdi podjetje Vivi, bo tudi v junijskem terminu ostala 19 evrov. Izjema so najbolje ocenjene restavracije, kjer bo cena posebnega menija 25 evrov. Poseben poudarek bo tokrat na povezovanju preteklosti in sodobnosti.
{twitter}https://twitter.com/GovorecCOVID19/status/1264147593581428740{/twitter}
9.25
Na Jesenicah se po sprostitvi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa že izvajajo medmestni avtobusni promet in šolski prevozi, s 1. junijem pa bodo po običajnem voznem redu začeli voziti tudi avtobusi v mestnem prometu. Veljavnost že kupljenih mesečnih vstopnic za marec se avtomatsko podaljšuje do konca junija.
9.12
Ob epidemiji novega koronavirusa so vsakodnevno aktivirani pripadniki civilne zaščite in drugih organizacij ter številni prostovoljci. V soboto je bilo na vseh ravneh angažiranih 814 pripadnikov sil za zaščito in reševanje, je zapisano v biltenu Centra za obveščanje RS. Po informacijah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) se epidemiološka situacija glede novega koronavirusa v Sloveniji umirja, zato so začeli postopno sproščati sistemske ukrepe za zamejitev širjenja virusa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta