Športniki in pivovarji udarniško na hmeljišča

Rozmari Petek Rozmari Petek
22.04.2020 11:09

Jutri in v petek bo 44 zaposlenih v Pivovarni Laško Union ter okoli 40 športnikov, ki jih sponzorira pivovarna, pomagalo šestim hmeljarjem v okolici Žalca, Tabora in Vranskega

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Že nekaj dni se je govorilo, da se je Pivovarna Laško Union kot ena večjih podjetih, ki v svoji proizvodnji uporablja slovenski hmelj, odločila, da bo na pomoč priskočila hmeljarjem, ki so zato, ker romunski delavci niso smeli priti v Slovenijo (to naj bi se sicer v kratkem spremenilo), ostali brez prepotrebne delovne sile. Danes so potrdili, da bodo jutri in v petek povsem prostovoljno pomagali šestim hmeljarjem, ki zaradi pomanjkanja delovne sile še niso uspeli napeljati vrvic po hmeljiščih. "Bilo je potrebno urediti kar nekaj papirologije. Namreč, ker gre za naše zaposlene in tiste, ki so trenutno na čakanju na delo, je bilo potrebno poprej urediti veliko delovno-pravne zakonodaje. Tistim denimo, ki so sicer na čakanju na delo, se jim namreč za ta dva dneva čakanje prekine," opisuje Alenka Rozman iz Pivovarne Laško Union.

Dva dni bodo hmeljarjem pomagali športniki, ki jih sponzorira Pivovarna Laško Unior ter zaposleni v tej pivovarni. 
Sašo Bizjak

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta