Slovenija domov uspešno pripeljala obolelega vojaka: "Slovenskih vojakov nikoli ne bomo pustili samih v kritičnih situacijah," sporoča Matej Tonin

K. Š.
12.04.2020 08:20

Slovenija je domov pripeljala vojaka, okuženega s koronavirusom. Deloval je na mednarodni misiji v Maliju. Veselo novico je na družbenem omrežju Facebook objavil minister za obrambo Matej Tonin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Kosir

"V minulih štirindvajsetih urah se je odvila zgodba, zaradi katere smo vsi Slovenci lahko upravičeno ponosni na pripadnike in pripadnice Slovenske vojske, njihovo znanje in predanost," je na Facebooku uvodoma zapisal Matej Tonin. V minulem tednu so primere okužb s COVID-19 namreč odkrili tudi v enotah mednarodne misije v Maliju (EUTM Mali), v okviru katere deluje tudi osem pripadnikov Slovenske vojske. Med prvimi obolelimi je po Toninovih besedah pripadnik slovenskega kontingenta, ki je po nekaj dneh začel kazati resne znake obolelosti. "Glede na to, da so varnostne razmere v Maliju zapletene, ustrezna zdravstvena oskrba pa zelo vprašljiva, smo se države, ki sodelujemo v EUTM Mali, trudile najti načine kako evakuirati obolele in rizične pripadnike," je zapisal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta