Širitve flote ne bo: Adria Airways odpovedala naročilo ruskih letal Suhoj Superjet

Gregor Grosman Gregor Grosman
02.04.2019 15:34

Struktura Adriine flote ostaja nespremenjena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Čeprav je tip letala sam po sebi še vedno zelo privlačen, se letalskemu prevozniku Adria Airways ni uspelo dogovoriti in skleniti pogodbenih klavzul z rusko stranjo, so sporočili pri Adrii. Družbi se je porajalo vse več skrbi glede zavezanosti podjetja Sukhoi Civil Aircraft Company (SCAC) k poštenemu in stabilnemu dolgoročnemu partnerstvu ter pomanjkanja skupne vizije nadaljnjega strateškega razvoja podjetja. Lastniki in uprava družbe Adria Airways so se zato dogovorili, da ne nadaljujejo s partnerstvom s SCAC in širitvijo flote z letali Suhoj Superjet 100 (SSJ100). Prva letala naj bi Rusi v Slovenijo dobavili že aprila.
Adria Airways je 26. novembra 2018 s podjetjem Sukhoi Civil Aircraft Company podpisala pismo o nameri za dobavo 15 letal SSJ100 v okviru dolgoročne najemne pogodbe, letalski prevoznik pa se je v zadnjih mesecih tudi že intenzivno pripravljal na prihod letal. Po naših informacijah so ekipo letalskega osebja že pred časom poslali na šolanje za delo v novih potniških kabinah.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta