Še en hladen tuš za Thompsona: Tudi Karl Erjavec ne dovoli koncerta, bo v Gorišnici?

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
08.07.2019 14:22

Minister Karl Erjavec nasprotuje nestrpnim nacionalističnim in drugim neprimernim sporočilom, ki jih glasbenik izraža skozi svoje glasbeno ustvarjanje ter posreduje na svojih glasbenih nastopih in koncertih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kontroverzni Marko Perković Thompson
Vedran Karuza

Potem ko smo pisali, da je organizatorju koncerta kontroverznega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona padla v vodo ideja, da bi koncert pripravil v športnem parku v Gerečji vasi, se je Milan Trol na hitro obrnil še na ministrstvo za obrambo, da bi prireditev vendarle izpeljal, in sicer na športnem letališču Moškanjci.
"Da, organizator koncerta je prošnjo za organizacijo koncerta na letališču Moškanjci naslovil na ministrstvo za obrambo, ki je upravljavec omenjenega zemljišča v lasti Republike Slovenije," so nam potrdili na ministrstvu, ki ga vodi Karl Erjavec, in zapisali, da so dopis, v katerem je ministrstvo prošnjo zavrnilo, organizatorju posredovali v petek, 5. julija.
In zakaj takšna odločitev? "Po mnenju ministrstva za obrambo tovrstni koncerti niso v skladu z vrednotami, ki jih spoštujemo, in zato ni primerno, da se izvajajo na zemljiščih v lasti Republike Slovenije in v upravljanju ministrstva za obrambo," odgovarjajo.

Karl Erjavec
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta