S helikopterjem policisti nadzirali upoštevanje prepovedi prehitevanja težkih tovornih vozil. To so kršitve prvega dne ...

Gregor Grosman Gregor Grosman
15.01.2021 20:14
Ugotovili so 26 kršitev prepovedi prehitevanja. Policisti so obravnavali tudi druge kršitve: neočiščene tovornjake, kršitev varnostne razdalje, prekoračitev dovoljene hitrosti, neuporabo varnostnega pasu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Med 9. in 17. uro je potekal poostren nadzor nad prehitevanjem tovornih vozil z največjo dovoljeno maso nad 7,5 ton, ki so ga opravljale policijske uprave Murska Sobota, Maribor, Celje, Ljubljana, Koper in Kranj. Od tega petka namreč velja prepoved prehitevanja težkih tovornjakov na celotni trasi avtoceste A1 od Šentilja do Kopra.

Tadej Regent

V poostrenem nadzoru je sodeloval helikopter z observerjem in policisti, so sporočili z generalne policijske uprave, kot tudi specializirane enote za nadzor prometa. Policisti so ustavili 237 vozil, pri tem pa ugotovili 26 kršitev prepovedi prehitevanja tovornih vozil.

Med ostalimi ugotovljenimi kršitvami osebnih in tovornih vozil so policisti obravnavali 32 prekoračitev dovoljene hitrosti, 2 voznika sta vozila pod vplivom alkohola, zaznali so 11 kršitev varnostne razdalje, 6 kršitev uporabe mobilnega telefona med vožnjo, 2 kršitvi zaradi neočiščenih tovornih vozil (led je padal z vozila), pa tudi 2 vožnji po odstavnem pasu ter 2 nepravilni izključevanji iz avtoceste.

Tadej Regent

24 vozil je bilo preobremenjenih, 7 voznikov med vožnjo ni uporabljalo varnostnega pasu, zabeležili so 1 kršitev zaradi neupoštevanje prometne signalizacije, 1 vožnjo brez vozniškega dovoljenja in opravili 1 zaseg vozila. Tudi sami smo se odpravili na avtocesto A1 preveriti, ali šoferji tovornih vozil upoštevajo prepoved prehitevanja. Reportažo preberite v sobotnem Večeru.

Prepoved prehitevanja je določena s prometnim znakom prepovedano prehitevanje za tovorna vozila z dopolnilnima tablama.
Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta