Raziskovalci slovenskega morja odkrili nekaj na novo umrlih leščurjev, vzorce bodo dali analizirati

STA, Gr.G.
18.08.2020 17:16

Medtem ko so s hrvaške obale in tudi s severnega Jadrana že pred časom poročali o pomorih leščurjev zaradi napada zajedavca, raziskovalci slovenskega morja tega doslej niso opazili oziroma potrdili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Raziskovalci Morske biološke postaje Piran so v plitvinah slovenskega morja prejšnji teden opazili kar nekaj na novo umrlih leščurjev. Trenutno zbirajo vzorce, ki ji bodo dali v analize, tako da za zdaj točen vzrok umiranja še ni znan, je povedal raziskovalec Borut Mavrič. Več bi lahko bilo znano v dveh do treh tednih.
Medtem ko so s hrvaške obale in tudi s severnega Jadrana že pred časom poročali o pomorih leščurjev zaradi napada zajedavca, raziskovalci slovenskega morja tega doslej niso opazili oziroma potrdili. So pa predvidevali, da če se bodo pomori leščurjev zaradi napada zajedavca začeli tudi pri nas, bo to pri nas konec poletja in v začetku jeseni. "Tako da bo zdaj treba spremljati, kaj se dogaja in v kakšnem obsegu," je dejal Mavrič.

Tujka se je z ulovom hvalila na socialnih ormežjih. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta