Promet že zgoščen, daljše čakalne dobe ob vstopu v Slovenijo

15.08.2021 09:29
Napovedi o prometno obremenjenem koncu tedna se uresničujejo. Na slovenskih cestah ponekod že nastajajo zastoji. Daljše čakalne dobe so tudi na nekaterih mejnih prehodih, predvsem pri vstopu v državo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Štajerska avtocesta, ki je bila zaradi prometne nesreče zaprta več kot eno uro, je zdaj ponovno prevozna. V nesreči je nastala le materialna škoda, zgodila pa se je, ko se je vozniku odpela prikolica s čolnom.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj trenutno meri pet kilometrov. Za pot v Kranjsko Goro na prometno-informacijskem centru priporočajo izvoz Jesenice vzhod - Lipce.

Kolone ob vstopu v državo

Gneča je tudi na mejnih prehodih, zlasti dolgo potniki čakajo na vstop v Slovenijo. Na Obrežju tako vozniki osebnih vozil na vstop čakajo tri ure, potniki v avtobusih pa še pol ure več. Na Gruškovju je čakalna doba na vstop v Slovenijo več kot dve uri, podobno tudi v Dragonji in Sečovljah. Približno eno uro pa potniki na vstop čakajo na mejnih prehodih Metlika, Starod in Slovenska vas.

Za izstop iz države je najdaljša čakalna doba v Metliki, in sicer uro in pol. Potniki približno dve uri čakajo tudi na Jelšanah, drugje pa manj.

Ob današnjem prazniku Marijinega vnebovzetja je v prihodnjih urah pričakovati tudi močno povečan promet proti Brezjam na Gorenjskem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta