Pri Alenki Bratušek bodo na volitvah prepričevali na osnovih teh tematik

08.10.2021 13:24
SAB bo na sobotnem programskem kongresu potrjevala temeljni program, s katerim bodo definirali, kaj stranka predstavlja. Preverili smo še, kako živa je ideja o spremembi imena in kdaj jo je pričakovati.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stranka Alenke Bratušek se je v zadnjem obdobju okrepila na račun notranjestrankarskih razprtij DeSUS-a. 
Robert Balen

"Sprejeli bomo obsežen temeljni program, ki smo ga usklajevali leto dni. Torej vsebinska uskladitev dolgoročnega programa, ki pa bo podlaga tudi za volilne prioritete in volilni program," je vodja poslanske skupine SAB Maša Kociper povedala pred strankinim sobotnim kongresom. Na srečanju, ki bo po njihovih navedbah uvod v aktivne priprave na prihajajoče državnozborske volitve, bodo tako potrjevali temeljni socialno-liberalni program stranke SAB, s katerim bodo definirali, kaj stranka predstavlja.

Kdo je pomagal snovati program

Petnajst prioritet dokumenta, ki so ga poimenovali Prihodnost Slovenije, temelji na področjih javnega zdravstva, vsem dostopnega modernega javnega šolstva, skrbi za okolje, prihodnosti za mlade in upokojencev oziroma varne in brezskrbne starosti.

Člane SAB bosta na kongresu med drugim nagovorila dva aktualna predsednika vlade iz tujine, pa tudi nekdanji dekan ljubljanske filozofske fakultete, etnolog in antropolog dr. Božidar Jezernik. Stranki se je, kot smo izvedeli, pridružil v zadnjem obdobju in je pomagal pri soustvarjanju temeljnega programa. 

Javnomnenjsko je SAB med strankami Koalicije ustavnega loka na repu. 
Robert Balen

Sprememba imena po volitvah

Kot smo že poročali, se je stranka SAB v začetku septembra okrepila in v svoje vrste pritegnila 250 nekdanjih članov DeSUS, po besedah predsednice Alenke Bratušek večina iz petih največjih odborov DeSUS, Velenja, Šoštanja, Brezovice, Logatca in Kočevja. Bratuškova je takrat napovedala še, da bo v prihodnje k njim prestopilo vsaj še enkrat toliko bivših članov upokojenske stranke, torej skupno 500. Kdaj bi se to lahko zgodilo, v stranki ne razkrivajo. Poleg tega naj bi se v prihodnje odločili tudi za spremembo imena, vendar pa tega, tako sogovorniki iz SAB, pred državnozborskimi volitvami zagotovo ni pričakovati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.