Prekarnost je rušilna, pa se jo še vedno podcenjuje

Kristina Božič
19.04.2019 17:58

V medresorski skupini obljubljajo, da bodo tokrat zaradi pobude vlade in zavez v koalicijski pogodbi ukrepe zares pripravili in uresničili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prekarizacija spodkopava sistem socialnih pravic in socialne države.
Robert Balen

"Presenečena sem, da se še vedno pogovarjamo o definiciji prekarnosti," je dejala dr. Nataša Dernovšček Hafner iz Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa po otvoritvenem delu posveta v državnem svetu, ki ga je ta organiziral skupaj z ministrstvom za delo. Služil je tudi kot druga seja januarja imenovane medresorske skupine za oblikovanje ukrepov zoper prekarizacijo dela. Raziskovalka, ki se ukvarja z zdravjem pri delu, je naštevala strokovne publikacije, ki so v Sloveniji v zadnjih letih bile izdane o prekarnosti. Prispevki raziskovalcev in sindikalistk, ki so sledili, so jasno sporočali, da znanje že obstaja in so že oblikovani tudi predlogi ukrepov, kako bi lahko zaščitili najšibkejše in naslovili vse večjo negotovost dela.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta