Preizkusili smo delovanje: V Sloveniji bomo čez nekaj dni dobili novega mobilnega operaterja

Gregor Grosman Gregor Grosman
09.02.2023 15:35

Digitalni ponudnik mobilne telefonije re:do bo omogočal tudi uporabo eSIM, torej virtualne SIM kartice, ki je ni treba fizično vstaviti v pametni mobilnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V sistem re:do se lahko enostavno prijavite s pomočjo mobilne aplikacije, ki si jo naložite na svoj pametni mobilnik Android ali iPhone. 
Gregor Grosman

V Sloveniji bo 20. februarja začel delovati novi povsem digitalni ponudnik mobilne telefonije re:do. Testiranja že potekajo za člane skupnosti re:do - re:lavnice, aplikacijo za storitev pa si je mogoče naložiti preko Google Play (Android) ali App Store (iPhone). 

Storitev smo že preizkusili. Po namestitvi aplikacije smo se odločili za prijavo z elektronskim naslovom, izbrali geslo in po prejemu enkratne kode za identifikacijo le-to vpisali v sistem. Za sklenitev računa smo potrebovali še osebni dokument (osebno izkaznico, vozniško izkaznico ali potni list), po skeniranju osebne izkaznice pa se je aktiviralo 14-dnevno preizkusno obdobje za testiranje storitve. Pridobili smo 10 Gb prenosa podatkov, 200 minut klicev in 200 SMS/MMS sporočil.

Strinjali smo se z mobilno številko, ki nam jo je re:do predlagal, zaključili aktivacijo eSIM kartice, izključili WiFi in poskušali poklicati sodelavca. Njegov mobilnik je zazvonil, prikazala se je naša nova številka in vzpostavili smo govorno povezavo. Tudi prenos podatkov je deloval brez težav. Sistem nas je spominjal na ureditev računa pri digitalni banki, kakršna je denimo N26. 

Pri nameščanju aplikacije smo zasledili podatek, da bo za mesečno naročnino 15 evrov, ki jo plača s kartico, uporabnik dobil neomejeno količino prenosa podatkov, neomejeno minut pogovorov in neomejeno SMS- oziroma MMS-sporočil. Prenos podatkov v EU/EEA območju je omejen na 14 Gb. 

Na spletni strani so pri re:do za ambasadorje označili nekaj posameznikov, med njimi so David Zupančič, Katka in Katja Bogataj, Alja Nike Skrt in Mihael Žgajnar, David Amaro ter Nataša Mernik. Več podrobnosti o delovanju in prednostih storitve ter svojih ciljih bo digitalni ponudnik mobilne telefonije razkril na novinarski konferenci čez nekaj dni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta