Poklukar zaradi okvare falcona odpovedal udeležbo na zasedanju v Bruslju

STA, A.L.
09.03.2023 11:02

Posadka je med pregledom letala pred poletom ugotovila, da se je prižgal indikator, povezan s senzorjem za zaznavanje delovanja motorja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladni falcon
Tit Košir

Notranji minister Boštjan Poklukar se danes zaradi tehnične okvare vladnega letala falcon ni mogel udeležiti zasedanja notranjih ministrov EU, ki poteka v Bruslju, so za STA sporočili z notranjega ministrstva (MNZ). Pozneje so na obrambnem ministrstvu (Mors) pojasnili, da je posadka med pregledom letala pred poletom ugotovila, da se je prižgal indikator, povezan s senzorjem za zaznavanje delovanja motorja, zaradi česar letalo ni moglo poleteti. Dodali so, da so o zadevi obvestili pooblaščeni servis, ki napako že odpravlja.

"Zaradi tehnične okvare vladno letalo danes zjutraj ni poletelo v Bruselj, zato se minister Boštjan Poklukar ni mogel udeležiti Sveta EU za pravosodje in notranje zadeve," so zapisali na MNZ.

Vladno letalo med letoma 2018 in 2022 poletelo skoraj tisočkrat

Kot so v začetku januarja sporočili z Morsa, je vladno letalo med letoma 2018 in 2022 poletelo skoraj tisočkrat. Najbolj pogosto so ga uporabljali v uradu predsednika republike, kabinetu predsednika vlade ter ministrstvih za zunanje zadeve in obrambo, največkrat pa je bilo v zraku v letu 2021. V preteklosti je zaradi okvare že nekajkrat ostalo prizemljeno.

Notranjega ministra Poklukarja na današnjem zasedanju v Bruslju nadomešča stalni predstavnik pri EU Iztok Jarc. Osrednja tema srečanja ministrov so migracije. Pregledali bodo izvajanje sklepov, ki so jih v povezavi s tem področjem na februarskem izrednem vrhu sprejeli voditelji držav članic. Govorili bodo tudi o razmerah v schengenskem prostoru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta