Po skoraj letu dni premora Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Gr.G.
12.02.2021 07:38
Na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana se vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ruski nacionalni letalski prevoznik Aeroflot ne bo smel več pristajati na britanskih letališčih. 
Fraport Slovenija

Danes bo na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana po dolgem času spet pristalo letalo Aeroflota. Ruski prevoznik bo v Moskvo z Brnika letel vsak petek ob 11:30. Ob izboljšanih epidemioloških razmerah v evropskem prostoru in sproščanju omejitev pri prehajanju meja med državama napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem letalskem voznem redu, ki v veljavo stopi 28. marca 2021. Aeroflot je sicer na redni liniji v Moskvo dvakrat dnevno letel do 17. marca lani, ko je Vlada Republike Slovenije z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa začasno prepovedala opravljanje zračnih prevozov v Republiki Sloveniji.

Fraport Slovenija, ki upravlja z ljubljanskim letališčem, potnikom priporoča, da se pred načrtovanjem potovanja v Rusijo pozanimajo o veljavnih omejitvah pri prehajanju meje. Več informacij o tem ponuja tudi prevoznik na svoji spletni strani. Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve ne nujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj in o prehajanju meja so na voljo na vladnih straneh.

Fraport Slovenija

Aeroflot se pridružuje trem rednim prevoznikom, ki trenutno omogočajo povezave z ljubljanskega letališča. To so Lufthansa v Frankfurt, Air Serbia v Beograd in Turkish Airlines v Istanbul. "Upamo, da bodo epidemiološke razmere čim prej omogočile, da se na ljubljansko letališče vrnejo še drugi letalski prevozniki. Po trenutno razpoložljivih informacijah v poletnem voznem redu rezervacijo letov že omogočajo za naslednje povezave: Wizz Air v Bruselj, Transavia v Amsterdam, Air France v Pariz, easyJet v London, LOT Polish Airlines v Varšavo, Swiss International Airlines v Zürich, Lufthansa v München, Brussels Airlines v Bruselj, British Airways v London, Finnair v Helsinke, SunExpress v Antalyo in El Al v Tel Aviv," so sporočili iz Fraporta Slovenija.

Ob ugodnih razmerah za ponovno oživitev počitniškega turizma upajo, da bo v večjem obsegu kot preteklo poletno sezono stekel tudi čarterski promet.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta