Po Manici Janežič Ambrožič odstopili še trije uredniki na TV Slovenija

27.10.2021 13:28
Razlog: podhranjenost informativnega programa.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odstopljena odgovorna urednica Manica Janežič Ambrožič in urednik notranjepolitične redakcije Dejan Ladika.
Tv Slovenija

Kot so prvi poročali pri Mladini, so uredniška mesta na Televiziji Slovenija zapustili trije od petih urednikov informativnega programa. To so Dejan Ladika, urednik notranjepolitične redakcije, Meta Dragolič, urednica zunanjepolitične redakcije, in Mitja Prek, urednik dopisništev. Informacije so na RTV Slovenija potrdili tudi za Večer. Odstopili so zaradi nestrinjanja s programskimi spremembami v letu 2022, ki pa za zdaj še niso sprejete. O spremembah programa potekajo intenzivni pogovoro z zaposlenimi v informativnem programu, programski svet pa bo imel poleg redne novembrske seje še posebno posvetovanje, so pojasnili na RTV Slovenija in dodali, da vsi uredniki opravljajo delo vršilca dolžnosti urednikov.

Odgovorna urednica odstopila zaradi predvidenih rezov

Spomnimo, 15. oktobra je s položaja odgovorne urednice informativnega programa Televizije Slovenija zaradi nestrinjanja s programsko-produkcijskim načrtom za leto 2022 odstopila Manica Janežič Ambrožič. Osnutek načrta predvideva ukinitev poročil ob 8., 9. in 10. uri ter oddaje Politično s Tanjo Gobec. Med drugimi bi krajšali Prvi dnevnik, TV Dnevnik, Slovenko kroniko in Odmeve. Poleg tega načrtujejo nove oddaje, med drugim poročila ob 20. in 21. uri ter nove zabavne oddaje. 

Manici Janežič Ambrožič bi se mandat iztekel marca prihodnje leto. Na položaju vršilke dolžnosti odgovorne urednice bo ostala, dokler vodstvo javne televizije ne bo našlo njenega naslednika, potem pa namerava svoje delo nadaljevati v informativnem programu. Vodstvo Radiotelevizije Slovenija je ob njenem odstopu nad novico izrazilo "popolno presenečenje".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta