Po Krasu še Obala? Izolska občina naj bi Pivčevi plačala bivanje na Obali, pa tudi njenima sinovoma

M.R.
30.07.2020 19:15

Če je pretekli teden v medijih odmevalo gostovanje družine predsednice stranke DeSUS in ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec na Krasu, danes TV Slovenija razkriva, da naj bi njen obisk s sinovoma v Izoli plačala izolska občina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksandra Pivec
Robert Balen

12. junija je ministrica Aleksandra Pivec s strankarskim kolegom in županom Izole Danilom Markočičem na pot pospremila projekt izolskega ribiškega muzeja. Kot poroča nacionalna televizija, pa naj bi se njen obisk na Obali nekoliko zavlekel. V petek zvečer naj bi bila namreč s sinovama nastanjena v izolskem hotelu Marina. 
Pojasnjujejo, da je izolska občina pred tem v hotelu rezervirala dve sobi s pogledom na morje od 12. do 14. junija. Štiri dni pozneje je občina za obe sobi plačala 454 evrov. 
Ministrica tega za TV Slovenija pred kamero ni želela pojasniti, je pa po telefonu povedala, da je šlo v celoti za službeni obisk. V Izoli ni nameravala ostati, a naj bi jo župan Markočič prosil, da ostane zaradi ribiške problematike. V soboto naj bi ves dan pluli z ribiči in se pogovarjali o koncesijah. 
A na svojem profilu na omrežju Instagram je Pivčeva 14. junija objavila sporočilo: "Čas, ko pogled in zvok morja umirita misli in povežeta ljudi. Čas za najdražje, čas za družino." Ob tem je objavila tudi fotografijo, ki naj bi nastala en dan prej na morju. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/CBaL4I6BFwd/{/instagram}
Da je račun plačala občina, se ji ne zdi sporno, pri tem pa dodaja, da sta sinova spala pri prijateljih, v njuni "nesojeni" sobi pa naj bi prespala varnostnika. 
TV Slovenija še dodaja, da se je po izbruhu afere na Krasu v Izoli odvijala drama z računi. Prvotni hotelski račun naj bi včeraj dobil novo podobo. Na njem naj ne bi bilo več nobenih imen, čeprav naj bi bili sprva zapisani imeni obeh ministričinih sinov. Zapisana naj bi bila le še ena soba s podvojeno ceno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta