Po božiču omogočeno gibanje med občinami v regiji brez aplikacije #Ostanizdrav za šport in gibanje v naravi ...

M.R.
23.12.2020 21:31
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Vlada je na današnji seji odločila, da od 25. decembra dalje znotraj statistične regije omogoči prehajanje med občinami posameznikom ali članom istega gospodinjstva za namen izvajanja individualnih športnih aktivnosti ali gibanja v naravnem okolju izven naselij. Pri tem morajo upoštevati priporočila nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz). 

Hkrati pa je vlada ukinila določbo odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ki je v statističnih regijah Osrednjeslovenska, Goriška, Obalno-kraška in Gorenjska dopuščala možnost prehajanja med občinami ob uporabi aplikacije #Ostanizdrav.

Spomnimo, da je vlada nekoliko sprostila omejitve gibanja med regijami in občinami med božičem in silvestrovim. Tako je za namen obiskov bližnjih in prijateljev gibanje brez omejitev omogočeno med 24. decembrom od 12. ure, pa do 25. decembra do 20. ure, prav tako bo gibanje omogočeno od 31. decembra od 12. ure, pa do 1. januarja do 20. ure. V tem času je dovoljeno tudi druženje največ šestih odraslih oseb iz največ dveh gospodinjstev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta