Ogorčenje nad sestavo skupine modrecev

Franja Žišt Franja Žišt
20.01.2020 17:09

Minister Jernej Pikalo je imenoval deset strokovnjakov, ki bodo razmislili o slovenski družbi in prihodnosti šolstva, a strokovnjakov, ki bi se ukvarjali s sistemom izobraževanja, med njimi ni veliko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kakšna bo prihodnost slovenskega šolstva in kdo bo o tem odločal?
Igor Napast

"Je v ekipi kdo z Zavoda RS za šolstvo? Ni. Je v ekipi kdo s Pedagoškega inštituta? Kdo, ki se ukvarja s poklicnim in strokovnim izobraževanjem? Kdo, ki se ukvarja s predšolsko vzgojo? Kdo, ki se ukvarja z osnovno šolo? Kdo, ki se ukvarja z izobraževanjem odraslih? Ni," se je na predstavitev strokovne skupine, ki bo razmišljala o prihodnosti slovenskega šolstva, z odprtim pismom in več kot sto podpisi pod njim odzvala strokovna javnost. Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo je v petek namreč predstavil skupino "modrecev", ki bo razmislila o "prihodnosti naše družbe", o družbenih spremembah in šolskem sistemu, v katerem se te najbolj poznajo, je napovedal minister.
Klofuta strokovnjakom
"To je klofuta, ki jo je ministrstvo z ministrom na čelu brezsramno prisolilo vsem, ki se v tej državi ukvarjajo (tudi) s sistemskimi vprašanji vzgoje in izobraževanja. Toda ne le njim: je klofuta, ki jo je šolska politika prisolila vsem državljanom, ki so dejansko verjeli, da si ministrstvo prizadeva z novo belo knjigo poiskati odgovore na mnoga sistemska vprašanja, ki neposredno in posredno vplivajo na kakovost in pravičnost vzgoje in izobraževanja," so še zapisali ogorčeni strokovnjaki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta