Nataša Pirc Musar po srečanju s premierjem Golobom: Veliko sva se pogovarjala o zunanji politiki

Va
21.11.2022 16:46

Ena od prioritet bo nestalno članstvo Slovenije v Varnostnem svetu. Nova predsednica, ki bo položaj prevzela 23. decembra, je prepričana, da lahko pomaga Sloveniji pri tem. Tema prvega pogovora bil tudi trojni referendum.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Twitter Vlada RS

"S predsednikom vlade deliva iste vrednote na marsikaterem področju. Veliko sva se pogovarjala o zunanji politiki. Strinjava se, da morava biti pri tem usklajena. Ni dobro, da bi v tujini nastopali vsak s svojimi stališči," je novoizvoljena predsednica republike Nataša Pirc Musar povedala po ponedeljkovem srečanju s premierjem Robertom Golobom.  

Ena od prioritet bo nestalno članstvo Slovenije v Varnostnem svetu. Nova predsednica, ki bo položaj prevzela 23. decembra, je prepričana, da lahko pomaga Sloveniji pri tem. Golob je dodal njuno skupno oceno, da sta stabilizacija Zahodnega Balkana in hitrejše približevanje teh držav Evropski uniji v strateškem interesu naše države: "Zagotovo bova naredila vse, kar je v najini moči, da bomo te procese podpirali na najbolj učinkovit način."

Govorila sta tudi o referendumski nedelji in pozvala k čim večji udeležbi, Golob pa obenem h glasovanju za. "Dajmo se vsi skupaj zavedati, kako pomembno je za demokracijo, da imamo v državi kakovosten javni servis," je o RTV-jevskem referendumu dodala novoizvoljena predsednica, nekoč novinarka. 

Bodoča predsednica je napovedala, da bo pomagala tudi pri notranjepolitičnih temah, "predvsem s posveti". Misli, da je predsedniška palača lahko "neki poligon za razprave. Potem pa lahko vladi povemo, kakšne zaključke smo na takšnih razpravah sprejeli".

Govorila sta tudi o zoperstavljanju sovražnemu govoru, o podnebnih spremembah ... Srečevala se bosta redno. Premier verjame, da bo sodelovanje plodno "in da bomo od tega kot družba vsi imeli več".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta