Na Špici v Celju 68 pogumnežev skočilo v Savinjo

Kajak kanu Celje je že štirinajstič organiziral novoletni skok v reko Savinjo, dogodek, ki vsako leto privabi več kot tisoč obiskovalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novoletni skok v Dravo - Vurberška plaža - Vurberk - društvo Ohranimo čisto naravo
Janko Petek

Na Špici v Celju je že 14-tič zapored potekal novoletni skok v reko Savinjo. Organizator dogodka, ki vsako leto privabi več kot tisoč obiskovalcev, je kajak kanu klub Celje, število kopalcev pa iz leta v leto večje. Letos jih je bilo ob najtoplejšem novoletnem dnevu v zgodovini Celja (v sončnem vremenu je kazalo pomladnih 15 stopinji Celzija) v Savinjo skočilo 68 iz različnih krajev po Sloveniji. Ni bilo toplo samo ozračje, tudi Savinja je imela dobrih 8 stopinj Celzija. 68 plavalnih pogumnežev je bilo vseh starosti, najstarejša je bila 82-letna Majda Gričar iz okolice Žirovnice, najmlajša je bila 8-letna deklica iz Mozirja.

Nekateri so v Savinjo skočili prvič, drugi so bili tukaj že večkrat. Tako kot v preteklih letih je vse minilo brez težav in poškodb, kar je še posebej razveselilo prvega moža kajakaškega kluba Dušana Kondo. Navzoče je prišel pozdraviti tudi novi celjski župan Matija Kovač, ki pa mu je uradni napovedovalec v šali izrekel 'opomin', ker tudi sam ni skočil v Savinjo. In ga pozval, da mora to storiti naslednje leto. Ko organizatorji na novega leta dan obljubljajo že petnajsti novoletni skok v Savinjo.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta