MOL Avtonomni Tovarni Rog: Čas za debato se je iztekel, zapustite tovarno!

Danes so izjavo podale uporabnice in uporabniki Avtonomne Tovarne Rog, kjer je podjetje Euro grad po naročilu ljubljanske občine včeraj vzpostavilo gradbišče. Da na ponujeni - in sprva sprejeti dialog niso več pripravljeni, sporočajo z ljubljanske občine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Krb

Navodilo, naj se naredi dvometrska zareza, se na koncu ni pokazalo na zidu, ampak zgolj na tleh. Delavci so v ponedeljek pozno popoldan naredili dobra dva metra dolgo zarezo v asfalt. Nekaj metrski pas dvometrske širine pod tovarno Rog na Petkovškovem nabrežju so ogradili z oranžno plastično mrežo in se nato odpeljali. 
Znotraj te mreže so uporabnice in uporabniki Avtonomne tovarne Rog danes postavili svojo inštalacijo in podali izjavo. Včerajšnje ravnanje mestnih oblasti jih je presenetilo, saj so bili z županom Zoranom Jankovićem v zadnjih tednih v dogovarjanju za sestanek in so poskušali vzpostaviti dialog. Na dan, ko so mestnim oblastem poslali odgovore z vsemi informacijami, ki so jih v mestni upravi od njih zahtevali, so bili brez predhodnega obvestila soočeni z vzpostavljanjem gradbišča na spodnji strani območja tovarne Rog. Gre za lokacijo, kjer naj bi bil načrtovan vhod oziroma dovoz v podzemne garaže bodočega Centra Rog, ki ga tam želi zgraditi občina. Mestne oblasti je pred tedni k dialogu z uporabnicami in uporabniki Avtonomne Tovarne Rog pozvalo v javni peticiji več kot 1500 posameznikov, kolektivov in institucij. 
​Na včerajšnja vprašanja glede začetka rušenja na območju Tovarne Rog so odgovorili z občine. Sania Huskić Hočevar je zapisala, da so s prenovo začeli že leta 2016, a so takrat zaradi nasprotovanja začasnih uporabnikov Roga dela ustavili. Včeraj pa so na podlagi veljavnega gradbenega dovoljenja za Center Rog delavci družbe Euro grad, po besedah predstavnice za medije ljubljanske občine, pričeli "izvajati klančino in dela vpisali v gradbeni dnevnik". Po besedah Sanie Huskić Hočevar so uporabniki in uporabnice Roga danes uničili gradbišče in s tem "pokazali svoj pravi obraz". O nadaljevanju del bo občina javnost pravočasno obvestila, zagotavljajo. 

Krb
Uporabnice in uporabniki vabijo vse na javno tribuno "o razvojnih alternativah, ki bi bile cenejše, bolj ekološke, predvsem pa prebivalkam in prebivalcem prijazneješe kot so trenutni predimenzionirani načrti, ki se jih vsiljuje mestu od zgoraj". Javna tribuna bo na dvorišču Tovarne Rog v torek 18. junija ob 18h.  
Krb
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta