Milana Kučana ni bilo na proslavo, na kateri je bil slavnostni govornik Janez Janša, razlog pa ...

M.R.
23.12.2021 14:39

Nekdanji predsednik države Milan Kučan se drevi ni udeležil osrednje državnie slovesnosti ob dnevu samostojnosti in enotnosti, medtem ko se je slavnostne seje državnega zbora udeležil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Milan Kučan

Robert Balen

Na osrednji državni slovesnosti ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki se je v Cankarjevem domu začela ob 20. uri, tudi s prenosom RTV Slovenija, je slavnostni govornik predsednik vlade Janez Janša, udeležil se je je tudi predsednik republike Borut Pahor.

Nekdanji predsednik države Milan Kučan se slovesnosti ni udeležil zaradi nasprotovanja politiki vlade Janeza Janše. Je bil pa prisoten na slavnostni seji državnega zbora. 

Spomnimo, da se je Kučan nekajkrat udeležil tudi petkovih protivladnih protestov. 17. septembra je na protestu povedal, da je prišel zaradi izjave notranjega ministra Aleša Hojsa, ki je dan prej dejal, da so petkovi protesti nasilni, fašistični in nacistični. Nekdanji predsednik države je pojasnil, da se je želel na lastne oči prepričati, kako je s fašistoidnim shajanjem kolesarjev. Ocenil je, da je bila Hojsova izjava nespodobna. Hojsu je očital tudi primerjavo petkovih shodov z nasilnim protestom, ki se je zgodil 5. novembra lani.

Tretjič je bil Kučan na petkovem protestu v začetku oktobra, ko je dejal, da bo prisoten na shodih, "dokler bo vlada nadaljevala spreminjanje Slovenije v Orbanovo državo". Ocenil je tudi, da bi morale politične stranke v svoje programe prenesti to, kar govori civilna iniciativa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta