Menjave na vodilnih mestih v policiji: Zamenjava na vrhu kriminalistične policije

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
14.06.2023 19:59

Davida Antoloviča je kot šefa kriminalistov zamenjal Matjaž Jerkič, novi tudi šef Centra za varovanje in zaščito.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
David Antolovič je slovenske kriminaliste vodil leto dni.
Gpu

Zgodilo se je, kar se je napovedalo. Potem, ko se je v torek zgodila sprememba na vrhu Centra za varovanje in zaščito, je danes prišlo do kadrovske rošade tudi čelu kriminalistične policije. Vodenje uprave kriminalistične policije je z današnjim dnem začasno prevzel Matjaž Jerkič. Dosedanji direktor uprave David Antolovič pa bo po novem opravljal naloge svetovalca generalnega direktorja policije za področje gospodarske in korupcijske kriminalitete, je prebrati v sporočilu, objavljenem na spletnih straneh policije. Kot so še zapisali, je Antolovič premeščen v vodstvo policije "zaradi delovnih potreb in zagotavljanja nemotenega, smotrnejšega in učinkovitejšega opravljanja nalog" in bo svetovalec generalnega direktorja policije za področje gospodarske in korupcijske kriminalitete, ki je ena od prednostnih nalog policije.

Po pooblastilu v. d. generalnega direktorja policije Senada Jušića je vodenje uprave kriminalistične policije z današnjim dnem začasno prevzel dosedanji pomočnik direktorja Matjaž Jerkič. Upravo kriminalistične policije bo vodil do imenovanja novega direktorja uprave. Primopredaja med Antolovičem in Jerkičem je bila opravljena ob navzočnosti namestnika generalnega direktorja policije Roberta Ferenca, so še navedli v policiji.

V torek pa je vodenje Centra za varovanje in zaščito po pooblastilu v. d. generalnega direktorja policije mag. Senada Jušića začasno prevzel Tomaž Brezic, dosedanji pomočnik. Center za varovanje in zaščito bo Brezic vodil do izbire novega vodje. Bojan Oman je zaradi organizacijskih potreb in zagotavljanja večje učinkovitosti dela premeščen v vodstvo policije, kjer bo še naprej imel zadolžitve na področju varovanja oseb in objektov, je bilo prebrati v torkovi objavi na spletni strani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta