Liberalni trojček bo še "mehčal" izključujoče pogoje LMŠ

Aleš Kocjan
31.01.2019 09:49

Generalni sekretarji LMŠ, SMC in SAB so pripravili izhodišča za sestanek predsednikov strank, ki se bo zgodil pred 15. februarjem. Sklepov ne želijo komentirati

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po naših neuradnih informacijah so vsaj v SMC, katere članica Violeta Bulc je trenutno evropska komisarka in eden glavnih adutov za bližajočo se evropsko tekmo, takšno pogojevanje razumeli kot ponižujoče.
Andrej Petelinšek

V liberalnem trojčku koalicijskih strank, LMŠ, SMC in SAB, še zmeraj tipajo možnosti za oblikovanje skupne kandidatne liste za evropske volitve. Možnosti so sicer po naših opažanjih zelo pičle, a danes so se dopoldan sestali generalni sekretarji vseh treh strank Brane Kralj (LMŠ), Andrej Klemenc (SMC) in Jernej Pavlič (SAB). Kot smo izvedeli po sestanku, so vsi izrazili pripravljenost strank za oblikovanje skupne liste na evropskih volitvah in pripravili izhodišča za sestanek predsednikov treh strank, ki se bo zgodil pred 15. februarjem. Sklepov niso želeli komentirati. Srečanje predsednice in predsednikov Marjana Šarca, Mira Cerarja in Alenke Bratušek gre torej pričakovati v naslednjih dveh tednih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta