Koordinator Levice Luka Mesec dobil svojo namestnico

Miha Raičevič
19.10.2021 11:26
Svet stranke Levica je na kongresu konec septembra za namestnico koordinatorja Luke Mesca izvolil ljubljansko mestno svetnico Asto Vrečko, danes poroča Delo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Asta Vrečko (v sredini)
Robert Balen

To je bilo drugo glasovanje o tem položaju v stranki. Na prvem poslanca Miha Kordiš in Violeta Tomić nista prejela zadostnih glasov in se tokrat za ta položaj nista več potegovala. 

Asta Vrečko je dejala, da bližajoče se parlamentarne volitve niso neposredno povezane z njeno izvolitvijo, ki je bila izvedena na rednem kongresu stranke. Je pa poudarila, da se na volitve v stranki pripravljajo. Dodala je še, da so predčasne volitve edina možna in legitimna "rešitev države iz katastrofalne politične in zdravstvene situacije".

Asta Vrečko
Ana Marinšek

Nekatere odločitve so po njenih besedah povezane z napačnimi odločitvami, povezanimi z obvladovanjem epidemije, druge pa so "manifestacija skrajno desne politike vlade, ki kaže v povečani represiji, razgradnji socialne države, želji po privatizaciji zdravstva, diskriminaciji in korupciji"

Povedala je tudi, da sodelovanje Levice z drugimi strankami, le-te sili k bolj socialnim ukrepom in da niso podvržene "zgolj interesom kapitala". "Še vedno smo socialistična stranka, ki si prizadeva za sistemske in družbene spremembe in še vedno smo prepričani, da današnji kapitalizem vodi v socialni in okoljski zlom," je zaključila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta