Komu bo Andrej Grah Whatmough zaupal začasno vodenje Televizije Slovenija?

17.09.2021 13:18
Neuradno naj bi generalnemu direktorju javnega zavoda preveč časa vzela zunanja dejavnika.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Grah Whatmough
Miloš Ojdanič

Programski svet Radiotelevizije Slovenija bo na ponedeljkovi seji odločal o kandidatu oziroma kandidatki za začasno vodenje Televizije Slovenija. Kot je znano, je generalni direktor javnega zavoda Andrej Grah Whatmough nedolgo nazaj brez soglasja programskega sveta s tega položaja razrešil Natalijo Gorščak.  

"Generalni direktor RTV Slovenija bo kandidata za položaj v. d. direktorja oz. direktorice Televizije Slovenija javno predstavil na seji Programskega sveta v ponedeljek, 20. 9. 2021," so nam danes skopo sporočili s Kolodvorske. Med drugim nas je zanimalo, ali je generalni direktor že izbral v. d. direktorja Televizije Slovenija, koga bo predlagal na ponedeljkovi seji programskega sveta in ali bo kandidata oziroma kandidatko izbral med zaposlenimi na RTV Slovenija.

Andrej Grah Whatmough in Natalija Gorščak
Adrian Pregelj

Po naših informacijah Grah Whatmoug imena zaposlenega, ki bi lahko prevzel vodenje javne televizije, ni sporočil niti še programskim svetnikom. Neuradno naj bi mu preveč časa vzela zunanja dejavnika, in sicer nasilni vdor v prostore javne radiotelevizije ter priprava protokola izpolnjevanja in preverjanja pogoja PCT, zaradi česar mu naj ne bi uspelo opraviti vseh pogovorov z morebitnimi kandidati oziroma kandidatkami za začasno vodenje Televizije Slovenija.  

Kot je znano, je Grah Whatmouh po razrešitvi Gorščakove sporočil, da je kandidata za naslednika direktorice televizije "mogoče najti znotraj javnega zavoda". Po hodnikih na Kolodvorski trenutno kroži zlasti ime nekdanje novinarke Vesne Zadravec, ki jo je generalni direktor kmalu po nastopu mandata imenoval v svojo ožjo ekipo, in sicer na mesto strokovne direktorice za področje tržnih dejavnosti in programskih vsebin. Nekateri omenjajo tudi Valentina Areha, urednika Odmevov, ki mu je generalni direktor po internem razpisu dodelil projekt, po katerem bo informativni program prešel na novo tehnološko podporo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta