Kolektiv informativnega programa: Najostreje obsojamo politični pritisk in diskreditiranje ekipe oddaje Tarča in Erike Žnidaršič

DR
10.01.2022 14:20
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Novinarji in uredniki na RTV Slovenija, v osredju voditelj Odmevov Igor E. Bergant. 

Robert Balen

"V Kolektivu informativnega programa TVS najostreje obsojamo politični pritisk in diskreditiranje, ki ju doživljata ekipa Tarče in voditeljica Erika Žnidaršič. Poziv k izredni seji programskega sveta, ugotovitve o 'pakiranju škatel' in lažne informacije, ki so zaradi zadnje Tarče zaokrožile v javnosti, so nedopusten pritisk na novinarje in urednike v celotnem informativnem programu. 

Aktiv novinarjev informativnega programa TV Slovenija je vodstvo RTV Slovenija v soboto pozval, naj se na diskreditiranje in politični pritisk najostreje odzove in zaščiti zaposlene.

Programske svetnike ob tem pozivamo naj se vzdržijo posegov v uredniško in novinarsko avtonomijo ter spoštujejo zakon o RTVS, programske standarde in statut RTV, ki v svojem 11. členu navaja: 'Pri uresničevanju svojih pristojnosti je programski svet zavezan načelu politične neodvisnosti javne RTV Slovenija tako v razmerju do države kot tudi drugih formalnih in neformalnih centrov politične moči (načelo neodvisnosti).

Programski svet ne sme posegati v posamezne dele programa pred objavo in sprejemati odločitev ali stališč, ki so povezani z objavo delov programa. Posamezni programski deli morajo biti skladni s programskimi standardi in merili.'"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta