Kinematografi zaprli dvorane

Gr.G.
13.03.2020 15:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

V Mariboxu so sprejeli odločitev, da upoštevajo priporočila infektologov, in do nadaljnjega ustavijo kino dejavnost in tako začasno zapirajo dvorane. "Le z upoštevanjem predloga, da se v največji možni meri zaustavi javno življenje v Sloveniji, bomo lahko skupaj zajezili vse večje število okuženih s koronavirusom," so zapisali na spletni strani mariborskega kina. V najkrajšem možnem času si želijo ponovno polnih kino dvoran zdravih gledalcev, dodajajo, o ponovnem odprtju kino dejavnosti pa bodo javnost obvestili. 
V Kolosejevih kinocentrih so predvidoma do konca meseca marca odpovedali vse projekcije. "Z omenjenim ukrepom se pridružujemo iniciativi, s katero bomo lahko skupaj zajezili vse večje število okuženih s koronavirusom. Prepričano smo, da s tem ravnamo družbeno odgovorno, hkrati pa si v najkrajšem možnem času želimo ponovno polne kino dvorane zdravih gledalcev," so sporočili.
{embed_youtube}https://youtu.be/hx7XsqxB1oM{/embed_youtube}

Cineplexx zadnji zaprl vrata

Cineplexx, ki deluje na šestih lokacijah po Sloveniji (v Mariboru, Celju, Kopru, Kranju, Murski Soboti in Novem mestu), se za tak do petka popoldne ni odločil. Sprva so spremenili oziroma prilagodili delovmi čas, odpovedali tudi novo produkcijo operne predstave Leteči Holandec, ki bi morala biti v soboto, 14. marca, saj ne bo prenosa. Po 17. uri pa so sporočili, da zaradi epidemije koronavirusa in v dobro celotne družbe tudi Cineplexx za nekaj časa zapira svoja vrata. "V tem trenutku ni mogoče oceniti, kako dolgo," so še zapisali, in dodali, da dokler se situacija ne umiri.

Dvorane zaprl tudi Kino Bežigrad

V Kino gledališču Bežigrad so 10. marca sprva redne predstave omejili na 99 obiskovalcev. Zapisali so: "Izvajamo vse preventivne ukrepe, prostore redno zračimo, skrbimo za higieno in se obnašamo odgovorno do obiskovalcev in zaposlenih." V petek, 13. marca, pa so sporočili, da zaradi poostrenih ukrepov zoper širitev koronavirus tudi v Kino gledališču Bežigrad zapirajo vrata njihove kino dvorane. "Vse redne predstave so do nadaljnjega odpovedane, diner pa bo obratoval do 17. ure. Za rojstnodnevne projekcije po ceni 1 evro in ostale predstave bodo razpisani novi termini, ki pa še niso znani. V novih terminih veljajo iste vstopnice. Iskreno se opravičujemo za vse nevšečnosti in upamo, da bodo naše veliko platno kar se da hitro ponovno zasedli filmski junaki."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta