Je strokovna direktorica res poslala gostu Odmevov vnaprej pripravljena vprašanja?

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
28.02.2022 10:22

Bolj kot kdaj koli doslej velja za Radiotelevizijo Slovenija pravilo, da nas nič več ne more presenetiti. Informacije, ki prihajajo s Kolodvorske, je treba zato še toliko bolj pogosto preveriti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

In tako smo le dan po tem, ko je v Odmevih gostoval novi predsednik programskega sveta, od zanesljivih virov, ki so vpeti v delo informativnega programa Televizije Slovenija, dobili informacijo, da je Peter Gregorčič pred nastopom v studiu javne televizije predvidena vprašanja, ki jih je pripravilo uredništvo oziroma urednica in voditeljica, dobil kar od bivše novinarke, sedaj pa strokovne direktorice za področje tržnih dejavnosti in programskih vsebin Vesne Zadravec. Kot je znano, je bila slednja na ta položaj postavljena, ko je Andrej Grah Whatmough zasedel mesto generalnega direktorja javnega zavoda, trenutno pa velja za eno od najvplivnejših uslužbenk v vodstvu največje medijske hiše pri nas.

Je torej Vesna Zadravec gostu Odmevov res poslala vprašanja, ki mu jih je kasneje zastavila voditeljica Odmevov Rosvita Pesek? Je kaj podobnega storila že prej? V katerih primerih oziroma pri katerih gostih? Je sicer to ustaljena praksa, da se gostom Odmevov vnaprej pošiljajo vprašanja? Kdo to sicer počne? Tudi strokovni direktorji in direktorice javnega zavoda? Se vam zdi kaj sporno, da poslovodstvo javnega zavoda na tak način posega v delo uredništva, s tem tudi v njegovo avtonomijo? To so vprašanja, ki smo jih poslali v službo za odnose z javnostmi Radiotelevizije Slovenija.

In odgovor, ki smo ga prejeli s Kolodvorske? "Govoric ne komentiramo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta