Janša v vojno z mediji očitno brez koalicijskih partnerjev

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
12.05.2020 19:45

Koalicijski Desus se distancira od zapisa in zanika, da gre za uradno stališče vlade, v SMC ga vidijo kot "manj primernega"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zapis premierja Janeza Janše o medijih kljub objavi na uradni vladni spletni strani ni bil usklajen znotraj koalicije. 
Robert Balen

Predsednik vlade Janez Janša je v ponedeljek na družbenih omrežjih in uradni spletni strani vlade objavil besedilo z naslovom Vojna z mediji. "Zelo verjetno ste že velikokrat slišali stavek, da se vojne z mediji ne da dobiti," je zapis pričel Janša in slednje označil kot eno izmed ponarodelih fraz, ki da jih večina ljudi dobronamerno ponavlja, ne da bi se vprašala, kaj pravzaprav izgovarjajo. Aktualni premier in šef SDS v dolgem zapisu o medijih navaja, da poklicno skupino, ki se je "najprej oklicala za sedmo silo, nato za četrto (neizvoljeno) vejo oblasti, na koncu pa kar za moralnega razsodnika nad politično korektnostjo, danes vse težje prepoznavamo kot nekaj dobrega, saj v resnici niso več ne eno ne drugo ne tretje". Janša meni, da med novinarji ni vrednostno nevtralnih in je zato medijska konkurenca pomembnejša od drugih. Hkrati premier piše, da je medijski monopol med znaki nevarnosti totalitarizmov. Poziva tudi tiste, ki se temu bojijo zoperstaviti, naj ne čakajo. "Če zakurite pod kotlom in žabo vržete v vrelo vodo, bo brž skočila ven. Če pa jo vržete v mlačno in počasi segrevate, bo obtičala v kotlu do bridkega konca," piše premier.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta