Iz Izraela danes odšlo še 17 Slovencev

STA, A.L.
10.10.2023 12:53

V zgodnjih jutranjih urah se je na letalo iz Izraela v organizaciji zunanjega ministrstva Črne gore vkrcalo 17 slovenskih državljanov, so danes sporočili iz ministrstva za zunanje in evropske zadeve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kot navajajo na MZEZ, se slovenski državljani, ki so stopili v stik z njimi, ne nahajajo na najbolj kritičnih območjih, vključno z Gazo in Zahodnim Bregom.
Reuters

Na slovensko veleposlaništvo v Tel Avivu se je sicer doslej javilo 41 Slovencev.

Kot navajajo na MZEZ, se slovenski državljani, ki so stopili v stik z njimi, ne nahajajo na najbolj kritičnih območjih, vključno z Gazo in Zahodnim Bregom. Po njihovih podatkih se je v Slovenijo v lastni režiji vrnilo 16 državljanov, ki so se na pot odpravili večinoma s komercialnimi leti.

Še 17 slovenskih državljanov pa je danes na pot iz Izraela v domovino odšlo z letalom črnogorske letalske družbe To Montenegro, ki je že pristalo v Podgorici. Slovensko veleposlaništvo v Podgorici jim pomaga pri njihovi nadaljnji poti v Slovenijo.

MZEZ ostaja v stiku še s preostalimi sedmimi državljani, ki so stopili v stik z veleposlaništvom.

Iz Izraela, kjer se že več dni odvijajo spopadi med izraelskimi silami in palestinskimi skrajneži, skušajo številne tuje države evakuirati svoje državljane. Med žrtvami nasilja so tudi številni tujci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta