SLOVENIJA

IPI in več mednarodnih organizacij za svobodo medijev podprlo novelo zakona o RTVS

STA, A.L.
24.11.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Opozarjajo na nujnost depolitizacije javnih medijev in njihovih nadzornih organov zaradi nenehnega ogrožanja njihove neodvisnosti.

Mednarodne organizacije za svobodo medijev in novinarska združenja so pozdravila predlog za zmanjšanje vpliva politike na delovanje RTVS in ustvarjanje ugodne klima za njegovo poslanstvo javne službe.

Ocenjujejo, da je ta "upravičen in načelen poskus revizije zastarelega zakonodajnega okvira, depolitizacije radiotelevizije in spodbujanja ugodnejšega okolja za svobodno izvajanje novinarskega poslanstva RTVS", so zapisali.

"Če bo novi sistem upravljanja sprejet, bo bistveno omejil možnosti katere koli vlade, sedanje ali prihodnje, da uporabi svojo parlamentarno večino za zapolnitev svetov z zavezniki in vmešavanje v delo javnega medija," so dodali.

Pod izjavo so se ob IPI podpisali še Balkan Free Media Initiative (BFMI), Evropski center za svobodo medijev (ECPMF), Evropska zveza novinarjev (EFJ), Neomejeni svobodni tisk (FPU), Novinarji brez meja (RSF) ter OBC Transeuropa (OBCT).

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?