Huawei: Logarjev podpis memoranduma o 5G jih je presenetil. "Kako bi se počutili, če bi Dončiča izključili, ker je Slovenec?"

Gregor Grosman Gregor Grosman
16.08.2020 12:52

Kibervarnost je rdeča linija, ki je ne smemo prestopiti. Nihče izmed nas, je bil odločen generalni direktor Huawei Technologies Slovenia. Družba je slovenski vladi predhodno ponudila podpis sporazuma o ne-vohunjenju, a do tega ni prišlo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Radoslaw Kedzia, podpredsednik CEE in Nordic regije pri Huawei Technologies in Histro Zhang (Qin), generalni direktor Huawei Technologies Slovenia.
Gregor Grosman

Predstavniki družbe Huawei so se odzvali na podpis izjave o varnosti telekomunikacijskih omrežij prihodnje generacije 5G, ki jo je ob obisku ameriškega zunanjega ministra Mika Pompea na Bledu podpisal zunanji minister Anže Logar. "V več kot 30 letih nismo imeli nobenega incidenta na področju kibervarnosti, pa smo prisotni v več kot 170 državah po svetu in služimo preko 3 milijarde ljudem," je izpostavil Histro Zhang (Qin), generalni direktor Huawei Technologies Slovenia. "Če želite podjetje izključiti samo na podlagi njegovega izvora, kako bi se počutili, če bi Luko Dončiča izključili, ker je Slovenec? Ker ni nobenega utemeljenega dokaza proti našemu podjetju," pa je dodal Radoslaw Kedzia, podpredsednik CEE in Nordic regije pri Huawei Technologies. 

Raznolikost spodbuja konkurenco

Histro Zhang (Qin), Generalni direktor Huawei Technologies Slovenia.
Gregor Grosman

Če ni možnosti izbire ...

Radoslaw Kedzia, Podpredsednik CEE in Nordic regije pri Huawei Technologies.
Gregor Grosman
Huawei bi še naprej radi sodelovali pri oblikovanju prihodnosti s 5G tudi v naši državi.
Gregor Grosman

Kako bo odločitev vplivala na slovenske operaterje mobilne telefonije

Pri Telekomu Slovenije pozdravljajo poudarjanje pomena varnosti v sodobnih omrežjih, izpostavljajo pa, da med proizvajalci opreme ne delajo razlik. "Vse proizvajalce oziroma dobavitelje zavezujemo enakim standardom in zahtevam, nenehno izvajamo konkurenčne nabavne postopke in preizkušamo različne tehnologije. Pri tem je vsaj toliko, kot je pomembna tehnologija omrežja, pomembno to, kako za varnost skrbi operater. In sicer v celotnem življenjskem ciklu opreme, kakšne kompetence ima, kako upravlja s tehnologijo in omrežjem – torej kako in kje operater izvaja ključne operativne, nadzorne in strateške funkcije glede tehnologije." Ob tem izpostavljajo, da prav varnost predstavlja temelj njihovega poslovanja in sodi med strateške prioritete družbe. "Pri razvoju, upravljanju in vzdrževanju omrežja smo avtonomni, ob tem zagotavljamo skladnost z zakonodajo in nenehno razvijamo skladnost s ključnimi tehnološkimi in varnostnimi standardi s tega področja; tako bo tudi v prihodnje. Zato si seveda želimo, da imamo pri razvoju omrežja možnost izbire in neodvisnost."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta