Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough se opravičuje gledalkam in gledalcem

B.P.
24.08.2022 11:38

"Cenjenim gledalkam in gledalcem, ki ste včeraj spremljali informativne oddaje na prvem sporedu Televizije Slovenija, se iskreno opravičujemo."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Grah Whatmough
Miloš Ojdanič/RTVS

Kot so sporočili s Kolodvorske, so dnevnoinformativne oddaje namenjene informiranju javnosti o ključnih zunanjih in notranjih političnih dogodkih dneva. "Sporočilo, v katerem je nekaj zaposlenih samovoljno izrazilo neutemeljene obtožbe zoper vodstvo Televizije Slovenija in pozvalo odgovorno urednico informativnega programa Jadranko Rebernik k ukrepanju, ta pa o besedilu niti ni bila obveščena, je neprimerno in je zloraba javnega medija za parcialne interese. Vsebina sporočila ne predstavlja novinarskega žanra in ni skladna z novinarskimi standardi," sporoča vodstvo javnega servisa.

(VIDEO) Sodelavci v oddaji TV Dnevnik stopili v bran Saši Krajncu

V vodstvu RTV Slovenija si bodo zato prizadevali, da nezadovoljstvo nekaterih zaposlenih ne bo obremenjevalo gledalcev, poslušalcev in bralcev, plačnikov RTV-prispevka, pač pa, da se težave posameznikov rešuje znotraj javnega zavoda. "Za neprimeren tekst se gledalcem ponovno opravičujemo," so še zapisali v sporočilu, pod katerega se je podpisal Andrej Grah Whatmough, generalni direktor RTV Slovenija.

Urbanija, RTV Slovenija ni in ne bo šahovsko polje in mi ne bomo nikoli vaši kmetje!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta