(FOTO) Pivčeva na vrhu koalicije na Brdu pri Kranju: Osredotočiti se moramo na vsebine in ne na tisto, kar povzroča pretres

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
10.06.2020 17:30

Predsedniki koalicijskih strank, vodje poslanskih skupin, poslanci in ministri na Brdu pri Kranju danes razpravljajo o prednostnih nalogah v nadaljevanju mandata.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Predsednica koalicijskega Desusa Aleksandra Pivec je po uvodnem sestanku in še pred sestankom širše koalicije povedala, da doslej ni bilo časa za pomembne koalicijske teme, za katere so poudarjali, da so njihove prioritete, pri čemer je izpostavila demografska vprašanja. Po njenih navedbah bodo danes govorili o zakonu o demografskem skladu, ustanovitvi urada za demografska vprašanja, pa o zakonu o dolgotrajni oskrbi. Kot je poudarila, je sicer še preuranjeno govoriti o tem, ali jim bo uspelo sklad za demografijo ustanoviti do konca meseca, kar so v upokojenski stranki zastavili kot cilj. Po njenem prepričanju je potrebno zdaj "energijo fokusirati na vsebine in se ne osredotočati na tisto, kar povzroča pretres in nestabilnost znotraj posameznih strank in posledično tudi znotraj koalicije". V navezavi z demografskim vprašanjem do te točke po njenih besedah ni čutiti velikih razhajanj, bo pa potrebno najti kompromisne rešitve: "Vendar je razveseljivo, da tokrat res vse koalicijske stranke smatramo, da je to ena najpomembnejših prioritet, ki jih bomo začeli obravnavati takoj in za katere je popolno politično strinjanje, da jih moramo sprejeti." Dotaknila se je še odpiranja ideoloških tem, o katerih da govorijo konstantno, kadar se takšne teme pojavijo. "Mislim, da te teme zavzamejo preveč pozornosti in so celo kdaj namenoma sprožene v določenem momentu, ko se je potrebno lotiti pomembnih vsebinskih vprašanj," je dejala.

Robert Balen
Robert Balen
Brdo pri Kranju, Kongresni center Brdo. Vrh koalicije, na katerem so razpravljali o prioritetah v nadaljevanju mandata. Janja Sluga
Robert Balen
Gregor Perič je podprl Radovana Cerjaka. 
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta