(FOTO) Nogometne in druge športne legende v Stožicah brcale za dober namen

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
01.10.2021 21:16
Fantastično je biti del takšnega dogodka. Tako je ob robu stožiške zelenice komentiral nogometni zvezdnik Luis Figo, kjer so se v okviru projekta Botrstvo v športu v dobrodelni namen pomerile številne zveneče - tuje in slovenske - športne zvezde. Za štipendije mladih iz socialno šibkejših okolij so zbrali 120.000 evrov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čeferin je v Ljubljano privabil številne nogometne zvezde, tekmo podpirajo navijači, široka športna in poslovna javnost in mediji. 
Robert Balen
Boj za vsako žogo - kot v časih aktivnega igranja
Robert Balen

V sklopu dobrodelnega nogometnega dogodka Fundacije Miroslava Cerarja sta se v Stožicah "udarili" ekipi zvezdniških imen svetovnega nogometa in slovenskih olimpionikov. Prvo moštvo je na zelenico pripeljal njen kapetan in predsednik UEFE, ki je leta 2020 prevzel častno pokroviteljstvo športnega dogodka Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Aleksander Čeferin. Drugo moštvo je vodila nekdanja alpska smučarka in nosilka dveh zlatih medalj z olimpijskih iger v Sočiju Tina Maze.

Nekdanja slovenska športnica in olimpijka Tina Maze je v tekmi njej zelo ljubega športa uživala, je dejala po zaključku. S predsednikom Evropske nogometne zveze Aleksandrom Čeferinom sta bila kapetana.
Robert Balen

Skupaj s Korošico, ki je s kapetanskim trakom spretno zaigrala v napadu, so se za posest žoge pod selektorjem moštva in ljubljanskih županom Zoranom Jankovićem borili še nosilec zlate medalje z letošnjih olimpijskih iger, kanuist Benjamin Savšek, tudi kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer, nekdanji alpski smučar Jure Košir, nekdanja smučarska tekačica Vesna Fabjan, nekdanji košarkar Marko Milič, judoistka Kaja Kajzer in drugi. Na drugi strani so pod vodstvom enega najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov in nekdanjega telovadca Miroslava Cerarja ob Čeferinu zaigrali še legenda hrvaškega nogometa Zvonimir Boban, nekdanji brazilski nogometaš Maxwell Scherrer, nekdanji napadalec slovenske nogometne reprezentance Milivoje Novaković ... pa irski nogometaš in trener Robbie Keane, ki je moštvo UEFE/NZS z zadetkom popeljal tudi do prvega vodstva z 1:0. Del ekipe je bil tudi portugalski nogometni zvezdnik Luis Figo, ki je ob robu tekme med polčasoma smeje pripomnil, da je na klopi, ker je "prestar". Dodal je, da je fantastično biti del takšnega dogodka, kot je bil današnji.

Eden najslavnejših zvezdnikov je bil Portugalec Luis Figo, ki je med drugim igral tako za Real iz Madrida kot za Barcelono.
Robert Balen

Prvi udarec žoge na tekmi, na kateri je s 4:3 slavila ekipa UEFA/NZS, je sicer pripadel zlati olimpijki iz Tokia, športni plezalki Janji Garnbret. Želja vseh udeležencev nogometne ekshibicije za dober namen je bila omogočiti čim večje število štipendij in pomagati kar največ mladim športnikom, ki jih na njihovi poti zavira šibkejše socialno okolje. "Ne glede na to, ali so bodoči športni asi ali niso, moje in naše mnenje je, da bi vsak človek moral imeti možnost, da se ukvarja s športom, ne samo z vrhunskim, tudi z rekreativnim. Zdi se mi odlično, da na tak način zbiramo sredstva, je pa na neki način tudi žalostno, da se morajo s humanitarnimi prispevki zbirati sredstva za mlade, ki si ne morejo privoščiti ukvarjanja s športom," je po tekmi komentiral Čeferin. Že pred začetkom sta svojo donacijo Botrstvu v športu sicer podala UEFA fundacija v vrednosti 45 tisoč evrov in NZS v vrednosti pet tisoč evrov.

Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta